vzw Reisleiders Limburg

Woord van de voorzitter:

Beste leden,

Reisleider zijn in Corona-tijd.
Alle reizen worden geannuleerd, trekken door Europa wordt nu “Blijf in uw kot”, neen dit is balen.  
Onze eerste winter met Corona! We hadden hem zo graag achter ons gelaten. Ons leven bestaat precies alleen maar uit regeltjes die misschien al weer strenger gaan worden. Wij zijn de pionnen op een groot speelbord en het virus speelt een spel met ons. Het kan niet anders dan dat we dit met z’n allen beu zijn…niemand vindt dit leuk.
Ik begin vooral de spontaniteit te missen in het omgaan met mensen. Een schouderklopje, een kus om te begroeten, een warme knuffel, gewoon eens een duwtje als iemand iets grappigs zegt… het is weg! Ik heb zo’n “huidhonger” en daar kan geen reep chocolade tegenop.
Het “alleen-zijn-gevoel” heeft een heel andere betekenis gekregen. Het wordt er in deze tijden nog eens een beetje harder ingedrukt! Al die hobby’s brengen even soelaas, maar wegen niet op tegen het sociale contact. En toch doe ik gewoon verder want “het is oorlog” “ en daarmee is alles gezegd. 

Eén ding is zeker: 2020 was geen jaar als een ander. We hebben moeten leren anders te leven. Dus als we elkaar weer gezondheid wensen, krijgt dat woord weer zijn volle betekenis.

Dus onze wens voor 2021: EEN GOEDE GEZONDHEID


Groetjes en hou het veilig!

Josefine Vreven