vzw Reisleiders Limburg

Woord van de voorzitter:

Beste leden,


Voor velen een jaarlijkse gewoonte,

Inderdaad... bij velen is Allerheiligen de dag bij uitstek om even naar die "stilste akker" van de gemeente te gaan om hun dierbaren, die ontvallen zijn, even te herdenken. Het is ook een dag waardoor ongeveer iedereen aangesproken is en betrokken is... De dood, niemand wordt er door gespaard : arm of rijk, ziek of gezond, eenzaam of goed omringd,... vroeg of laat ondergaat iedereen hetzelfde lot.

En toch, het komt mij voor dat ook hier de commercialisatie van de feestdagen zijn slag heeft thuis gehaald... graven waar nooit naar omgekeken wordt staan op deze dag versierd met een aantal bloempotten alsof iedereen moet zien dat iedereen van wie het verwacht wordt ook effectief ter plaatse zijn geweest. De bloemstukken worden steeds imposanter - lees duurder, alsof het gespendeerde bedrag ook recht evenredig zou zijn voor de mate van "herdenken"....Wel een kaarsje, een bloemetje, het kan en het moet ... maar wat mij betreft niet noodzakelijk op deze Allerheiligen voor de schijn. Vaderdag, Moederdag, verjaardag, Nieuwjaar ...hier worden de doden nooit vergeten en dus ook vandaag niet...

Wij als reisleiders kijken niet enkel terug maar vooral vooruit. Op 27 oktober hadden we onze uitstap naar Thor park waar het verleden naadloos overgaat in de toekomst. De oude gebouwen werden op geknapt en dienen nu als uitvalsbasis voor alle nieuwe technologie die een plaats kregen op dit terrein. We waren met een groep van 17 en mochten van een mooie rondleiding genieten. Kon je er niet bij zijn, niet getreurd kijk maar in onze agenda misschien vind je hier wel iets wat ook jou interesse heeft.
Voor onze activiteiten verwijs ik naar onze activiteitenkalender


Vriendelijke groeten
Josefine Vreven