vzw Reisleiders Limburg

Woord van de voorzitter:

Beste leden,

 
Zijn jullie al gewend aan 2018, hoeveel keer heb je nog 2017 geschreven? Het wordt nu tijd om serieus aan het nieuwe jaar te beginnen, we gingen van de ene nieuwjaarsreceptie naar de andere, van de ene beurs naar de andere, maar ook deze zijn gedaan, hier en daar nog een allerlaatste en we kunnen aan februari beginnen. De kortste maand, een beetje een overgang naar de lente. Pas op, de winter is nog lang niet gedaan. Eerlijk gezegd, ik kijk uit naar een aantal vriesdagen. Helder blauwe lucht en alle vervuiling word ingevroren voor de volgende jaren.
Waarschijnlijk ben ik niet alleen om met een bijna depressie uit deze donkere dagen te komen. Licht! Ik wil licht! En laat nu toch februari beginnen met Lichtmis, hopelijk doet Maria haar naam alle eer aan.

Elk nieuw jaar is toch weer telkens een nieuw begin, allemaal goede voornemens waar we ons toch niet aan houden. Voor mij geen 30 dagen zonder klagen of zagen, 30 dagen zonder alcohol, 30 dagen zonder vlees, 30 dagen zonder dit en zonder dat… Serieus? Wij gaan vooral 30 dagen ons goesting doen. Drinken, eten, klagen, zagen zoveel we willen. Wij kiezen niet voor zonder, wij kiezen voor met. Met veel plezier, met volle goesting, met gezond verstand, met mate! En niet voor 30 dagen, voor de rest van ons leven. Zijn wij toch oud genoeg om te doen wat we willen, we voelen het morgenvroeg wel of we te ver zijn gegaan.

Geniet van het leven, je hebt er maar één (ok sommige krijgen een 2de kans maar zij weten zeker dat je moet leven met volle teugen).


Vriendelijke groeten
Josefine Vreven